Connect with us

Prva liga FBIH

SLOGA I BUBAMARA I DALJE NEPOBJEDIVI!

Završeno je i peto kolo Prve futsal lige – Jug. 

Sa dobrim starim navikama nastavili su Sloga iz Gornjeg Vakufa i Bubamara iz Cazina. Sloga je na svom parketu, uz sjajnu podršku s tribina, deklasirala Kreševo s 10:4. Petak je u skladu s prezimenom postigao pet pogodaka, i nakon pet kola već stigao do 20 pogodaka.

Bubamara je na krilima Mizića i Delića stigla do pete pobjede. Bolji su bili od Vogošće 6:8. Ipak, Vogošćani igraju sve bolje i pitanje je kada će osvojiti prve bodove i kome će skinuti skalp.

Velež je kiksao kod Mostarskih kiša odigravši 5:5. No, možda to i nije kiks budući da je ekipa Mostarske kiše dosta nezgodna na svom terenu.

Dia BiH je bio uvjerljiv na svom terenu isprativši Neretvu sa deset komada. Pobjeda ima veći značaj ako se uzme u obzir da nisu nijednom vadili loptu iz svoje mreže, što i nije toliko često u futsalu.

Na tablici vodi Bubamara sa 15 bodova, a prati ih Sloga sa dva boda manje. Upravo će te dvije ekipe odmjeriti snage u šestom kolu u velikom derbiju. Dia BiH drži treće mjesto sa 12 bodova, Velež je četvrti sa sedam . Dia BiH ima težak zadatak u Kreševu za vikend. Kreševo je skupilo šest bodova dosad. Neretva je šesta sa tri boda, Mostarske kiše sedme sa dva. Te dvije ekipe igrat će međusobno. Na začelju je Vogošća, koja će svoje prve bodove tražiti u Mostaru.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Prva liga FBIH