Connect with us

KMF Leotar

EMRAH SARIĆ NOVO POJAČANJE LEOTARA

Uprava trebinjskog kluba angažovala je novo pojačanje, i to dosadašnjeg igrača KMF Nevesinje, Emraha Sarića.

Emrah Sarić

Emrah Sarić

U pitanju je 24-godišnji Emrah Sarić, a posljednji angažman mu je bio u KMF Nevesinje, gdje je igrao od januara prošle sezone.

Ranije je nastupao za MNK Zrinjski, gdje je bio od sezone 2014/15. do sezone 2015/16, te je sa mostarskim “Plemićima” osvojio dvije titule Kup-a Bosne i Hercegovine.

Futsal karijeru je počeo u MNK Hercegovina iz Mostara gdje je proveo prvu polusezonu u sezoni 2012/13., a drugu je proveo igrajući za MNK Square iz Dubrovnika.

Sarić je bio pozvan i na okupljanje futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, kada je selektor Boro Matan htio probati igrače iz domaće lige, ali nije ostao aktivno u reprezentaciji, jer nije zadovoljio kriterijume.

Ovo je peti igrač koji je pojačao trebinjce nakon golmana Antonia Petrovskog i mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Slavena Matijaševića, te Nebojše Ćorovića i Srđana Vukajlovića, koji su stigli iz Ljubinja i Bileće.

U razgovoru za naš portal, iskusni Emrah Sarić istakao je da očekuje dobru sezonu u najelitnijem bh. futsal takmičenju.

Odlično sam se uklopio u redove novog kluba, vrijedno treniramo, tu su i nova pojačanja, a zadržana je okosnica ekipe. Nadam se da možemo izboriti gornji dio tabele i u predstojećoj sezoni“, prokomentarisao je u razgovoru za naš portal novi igrač Trebinjaca.

Leotar u prvom kolu gostuje kod aktuelnog vicešampiona MNK Centar u Sarajevu.

Facebook Comments

Facebook

More in KMF Leotar