Connect with us

Vijesti

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN “WINTER CUP” U MINHENU

Proteklog vikenda u Minhenu je održan jedan od najjačih futsal turnira u dijaspori „Winter cup 2017“ u organizaciji Beton Boys. U konkurenciji 32 ekipe, najuspješnija je bila ekipa „Kizo-Bau GmbH“ za koju su uglavnom nastupali igrači MNK Sapna. Njima je ovo drugi put da osvajaju pobjednički pehar, nakon što su 2013. takodjer bili najuspješniji.

                                        Pobjednička ekipa “Kizo-Bau GMBH”

„Kizo-Bau“ je turnir završio bez poraza, a u finalu su bili bolji od ekipe „Wir bleiben Straße“ rezultatom 5:2. Pored pehara za prvo mjesto, pripala im je i novčana nagrada od 2.500€.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Samir Nuhanovic, te najbolji golman Bekir Hodžić koji su nastupali za ovu ekipu.
Igrači koji su nastupali za „Kizo-Bau“ na ovom prestižnom turniru su: Isaid Omerović, Bekir Hodžić, Senid Mujkić, Jasmin Hamzić, Mensur Hamzić, Jasmin Dedić, Sead Buljubašić, Mirza Hasanović, Hasmin Mujdić, Adil Alić, Emir Halilović i Samir Nuhanović.

“Winter cup Beton Boys” egzistira od 2006. i svake godine privlači veliki broj kvalitetnih ekipa iz Njemačke, ali i Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na ovom turniru su nastupali neki od najvećih haklera sa ovih prostora.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Vijesti