Connect with us

FC Centar

DANAS SE NASTAVLJA PREMIJER LIGA

Danas se nastavlja Premijer liga BiH  utakmicama šestog kola ,a jedan od najzanimljivijih susreta će biti hercegovački derbi između Brotnja i Leotara , kao i onaj u Tuzli između Salinesa i Tanga.

MNK Banovići – MNK Zrinjski (16,00)  Sude: Alem Bajrović i Farik Kečo (oba Sarajevo)

Kolo otvaraju trećeplasirani Zrinjski ,koji putuje na noge fenjerašu Banovićima i jedinoj ekipi bez bodova ove sezone.  Teško će i danas do bodova ,jer im u goste dolazi odlični Zrinjski koji je ima skor od 4 pobjede i poraz.

MNK Centar – KMF Brčko zdravlje (16,30)  Sude: Adis Duraković (Bugojno) i Armin Jelin (Mostar)

Vicešampion MNK Centar juriša na pobjedu protiv Brčko Zdravlje ,koji je do sada upisao dve pobjede i tri poraza i zauzima 9.mjesto na tabeli. Brčaci su se do sada pokazali kao neugodan protivnik ali Sarajlije ne bi smjele imati problema sa njima bez obzira na stanje igračkog kadra.

MNK Željezničar – MNK Seljak (19,00) Sude: Goran Ilić (Doboj) i Aleksandar Railić (Derventa)

MNK Seljak, četvrtoplasirani tim lige igra odlično ove sezone ,a danas  gostuje u Sarajevu kod Željezničara koji je u očiglednoj krizi.  Nakon uvodne pobjede protiv Salinesa u 1.kolu igrači Željezničara su naredali 4 poraza i danas im je neophodna pobjeda ukoliko žele da se pomjere sa dna tabele.

KMF Nevesinje – FC Mostar SG (17,00) Sude:Zoran Sofrenić (Bijeljina) i Dušan Berak (Trebinje)

Nevesinjci u nedjelju dočekuju lidera Mostara SG u maloj dvorani u Berkovićima koja će biti dom futsalera Nevesinja, dok se ne završi renoviranje dvorane u Nevesinju. Nevesinjci dati sve od sebe da ostvare značajnu pobjedu, jer ko god pobijedi aktuelnog šampiona ove sezone iz donjeg dijela tabele biće u prednosti u borbi za opstanak u sezoni kada četiri ekipe ispadaju iz lige

 

FC Salines – KMF Tango (16,00)  Sude: Željko Dragojević i Siniša Ivančević (oba Banja Luka)

Jedan od derbija se igra u nedelju u Tuzli ,naime Salines dočekuje KMF Tango. Iznenadili su “Jarčevi” prošlo kolo odnijevši relativno lako cijeli plijen iz Nevesinja, a sada će te bodove pokušati potvrditi kod kuće. Dolazi im Tango koji je još bez bodova sa strane. Nadaju se u Istočnom Sarajevu da je vrijeme za više sreće nego na prethodnim gostovanjima  i da će kod veoma kvalitetne ekipe Salinesa uspjeti stići do bodova.

KMF Leotar – MNK Brotnjo (19,30) Sude: Jasenko Pljevljak i Amir Omerbašić (oba Sarajevo)

Posljednju utakmicu kola odigraće u ponedeljak u Trebinju domaći Leotar i Brotnjo. Leotar je na gostovanju kod Seljaka spasao izgubljeno i golom najnovijeg pojačanja Duja Nevistića stigao do boda , dok su igrači Brotnja sjajnom igrom na svom parketu isporučili 10 komada Banovićima. Dosadašnji susreti ova dva tima su uvjek donosili uzbudljive mečeve i nadamo se da će tako biti i ovaj put .

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar