Connect with us

Bosna Kompred

Bosna Kompred u nastavku sezone FC Sloboda Kompred

Danas je u press sali FK Sloboda potpisan ugovor o saradnji Fudbalskog kluba Sloboda i Malonogometnog kluba Bosna Kompred.

Foto: FK Sloboda

Potpisivanjem ovog ugovora MNK Bosna Kompred pridružio se RSD Sloboda i tako će već od početka proljetnog dijela prvenstva umjesto imena MNK Bosna Kompred koristiti naziv FC Sloboda Kompred.

 “Ovo je nešto što je nama u srcu već odavno želja, a i nekako je normalno bilo da se konačno MNK Bosna Kompred I FK Sloboda udruže. Biću subjektivan, Bosna Kompred uvijek je bila naša priča. Mi koji smo u Slobodi uvijek smo smatrali da smo vezani i od njihovog nastanka 1975. godine i poslije, tokom rata, a pogotovo nakon rata kada smo igrali svi mali fudbal, pored velikog, uvijek smo se oslanjali na njih. Smatrali smo ih kao dio tuzlanske priče. Možda je malo čudno što to ranije nije urađeno, vjerovatno se tada nisu stekli istekli uslovi za to, međutim sada je došlo vrijeme i drago mi je što je Bosna Kompred postala dio FK Sloboda iz dva razloga. Prvo što smatram da je to prirodni tijek događaja, a drugo što će i FK Sloboda uskoro imati obavezu da u svojim selekcijama ima žensku ekipu I futsal klub. Žensku imamo već dvije godine, a ovim činom, potpisivanjem ugovora sa Bosnom Kompred smo riješili I obavezu prema UEFINIM standardima, mada nije nikakva obaveza biti sa našim dugogodišnjim prijateljima”, istakao je Elmir Šećerbegović predsjednik FK Sloboda.

Kroz historiju oba kluba brojni su igrači koji su nastupali za obje selekcije, a ove dvije ekipe uvijek su jedni drugima bili velika podrška, kako na sportskom terenu, tako I van njega.

 “Uvijek je to jedna priča bila i konačno došlo je vrijeme da budemo jedno što je ovaj grad zaslužio, baš kao i RSD Sloboda kao najstarije društvo u BiH. Priča već traje dugo od 1990. godine kada je prvi put Kompred igrao pod imenom Sloboda u Plovdivu. Kompred je osvjetlao obraz tada I donio pehar u Slobodu. Puno igrača naših je prošlo kroz Slobodu, Slobodinih kroz naš klub I došlo je vrijeme da zajedno krenemo u neke nove izazove, zajedno da dižemo oba kluba na nivo koji zaista zaslužuju. Čast nam je i obaveza što smo ušli u jedno tako veliko sportsko društvo i jedan takav klub. Nadamo se da ćemo tu obavezu ispuniti na najbolji način”, rekao je Mirsad Ovčina predsjednik FC Sloboda Kompred.

Zadovoljstvo ulaskom MNK Bosna Kompred u RSD Sloboda nije krilo ni rukovodstvo ovog uspješnog društva. Jasenko Elezović generalni sekretar RSD Sloboda istakao je kako je velika čast što će jedan futsal klub sa bogatom dugogodišnjom historijom biti u okviru crveno-crne porodice.

“ Bosna Kompred ulazi kao sportska selekcija unutar FK Sloboda, nosit će ime Sloboda uz dodatak Kompred da bi se zadržali kontinuitet postojanja i rezultati koji su od ranije ostvareni. Samo im mogu reći da nam je velika čast da ovakav klub bude u sklopu naše porodice i da sada RSD Sloboda na određen način baštini sve rezultate koje je ostvario Bosna Kompred”, istakao je Jasenko Elezović generalni sekretar RSD Sloboda.

Prvu utakmicu pod novim imenom i grbom futsaleri Slobode Kompreda igrat će već 21. januara u tuzlanskom Mejdanu protiv aktuelnog prvaka BiH Mostar SG.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Bosna Kompred