Connect with us

FC Centar

CENTAR ZAVRŠIO SEZONU POBJEDOM PROTIV BANOVIĆA

Futsaleri Centra su u posljednjem 22. kolu Premijer lige BiH pobijedili Banoviće u najefikasnijoj utakmici sezone koja je okončana rezultatom 11:8 za domaće, a koju su obilježili Armin Čehajić sa šest postignutih golova, te Anel Radmilović i Amel Handžić sa po četiri.

                                                   Mulahmetović, Handžić i Jelić (MNK Centar)

Dosad je najviše postignuto 16 pogodaka i to na utakmicama Centar-Zrinjski koja je okončana rezultatom 9:7, te Banovići-Mostar SG koja je završena identičnim rezultatom u korist mostarske ekipe.

Banovići su sjajno otvorili meč, pa su u sedmoj minuti poveli sa 2:0, a strijelac je bio Čehajić da bi se Centar vratio u 11. minuti preko Anela Radmilovića, koji je također postigao dva gola i izjednačio rezultat na 2:2.

U 16. minuti Banovići su poveli 3:2 ponovo preko Čehajića da bi na 3:3 izjednačio Amel Handžić u 19. minuti susreta. U istoj minuti Mujić je postigao četvrti gol za goste da bi rezultat prvog dijela postavio Čehajić četvrtim golom u 20. minuti susreta.

Čehajić je peti gol postigao u 22. minuti i doveo goste u vodstvo od 6:3 da bi domaći za dvije minute preko Handžića i dva puta Radmilovića izjednačili rezultat na 6:6.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u Skenderiji jer je Čehajić šestim golom doveo Banoviće u novo vodstvo, ali su domaći u dvije minute preko Bogilovića i Sipovića preokrenuli rezultat i došli u prvo vodstvo na utakmici.

Centar je u 34. i 36. minuti postigao još dva pogotka preko ponovo Handžića i Selimovića, pa je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno da bi na 10:8 smanjio Mujić u 36. minuti, a konačan rezultat je postavio još jednom Handžić u 39. minuti utakmice.

MNK Centar je trenutno drugoplasirani sa 40 bodova, ali ih do kraja mogu prestići Zrinjski i Brotnjo koji su trećeplasirani i četvrtoplasirani sa po 38 bodova i utakmicom manje dok su Banovići ispali iz lige sa svega devet bodova iz 22 odigrane utakmice.

Centar-Banovići 11:8

Strijelci: Radmilović 10′, 11′, 24′, 25′, Handžić 19′, 23′, 34′, 39′, Bogilović 32′, Sipović 34′, Selimović 36′ za Centar; Čehajić 6′, 7′, 16′, 20′, 22′, 32′, Mujić 19′, 36′ za Banoviće

MNK Centar: Nedim Suković, Faik Bogilović, Emir Sipović, Anel Radmilović, Amel Handžić, Jasmin Balaš, Mehmed Arapović, Mirza Selimović, Josip Lokmer, Adi Pitić, Bilal Jelić, Adnan Tahirović.

MNK Banovići: Ismet Tanović, Mirel Čamrković, Arnel Dedić, Alem Smajlović, Senahid Mujić, Benjamin Avdić, Armin Čehajić, Armin Turić.

 

 

Izvor: sport1.ba

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar