Connect with us

FC Centar

FC Centar od danas GFC Sarajevo

Na početku sezone 2019/2020 u višestrukog prvaka BiH, Centar, stigla je nova Uprava na čelu sa Muamerom Muftićem i novim trenerom, Nijazom Mulahmetovićem. Sarajlije su napravile odličan posao prije prekida sezone, a danas je objavljeno kako klub mijenja ime iz Centar Zamm mC u GFC Sarajevo.

Višestruki prvak BiH, Centar, od danas odlazi u historiju. Nova Uprava kluba na čelu sa Muamerom Muftićem donijela je odluku kako će se klub od naredne sezone zvati GFC Sarajevo, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba.

“🔵🔴 Poštovani prijatelji kluba,
želimo vas obavijestiti da smo u završnoj fazi promjene imena kluba, koji će u budućnosti nositi naziv “Gradski Futsal Club Sarajevo”.

‼️ Želja nam je bila da objedinimo sve simbole našeg glavnog grada u jedan inovativni grb, koji je i plavi i bordo, jer smo mi i Željezničar i Sarajevo, jer smo mi Gradski Futsal Club i trenutno smo jedini klub u Premijer futsal ligi BiH iz Sarajeva.

‼️ Ovom prilikom želimo se zahvaliti Gradskoj Upravi što nam je dopustila korištenje imena glavnog grada BiH u nazivu našeg kluba, kao i gradonačelniku Abdulahu Skaki, koji je najavio svoju podršku našem i vašem klubu, te načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, koji će i u budućnosti biti prijatelj kluba, baš kao i do sada.

‼️ Također, pozivamo sve one koji smatraju da mogu pomoći radu našeg kluba, da nam se pridruže, kako bismo naš grad predstavili u najljepšem mogućem svjetlu na premijerligaškim terenima širom Bosne i Hercegovine, jer Sarajevo zaslužuje da ima najbolji futsal klub u BiH.

⚠️ U budućnosti imamo još nekoliko važnih obavještenja za sve vas, koji nas pratite, pa vas molimo za strpljenje.

Svi za jednog, #CentarZaSve #GFCSarajevo”, poručili su iz GFC Sarajevo.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar