Connect with us

FC Mostar SG

FC ‘MOSTAR SG STAKLORAD’ KREĆE U ODBRANU DUPLE KRUNE

Aktuelni šampion BiH, te jesenji prvak BiH, ekipa FC ‘Mostar SG Staklorad’, obavio je prozivku, te i prvi trening za nadolazeći dio proljetnog dijela prvenstva, u kojem kažu da imaju iste ciljeve, kao i prošle godine, a to je dupla kruna.

Ekipa ‘Starog Grada’, u drugu polusezonu ulazi sa jasnim ciljevima, a to je odbrana duple krune. Poslije današnjeg treninga, redakcija portala 4plus1.ba iskoristila je priliku, te uzela kratku izjavu golmana Mostaraca, Stanislava Galić, koji nam je kazao sljedeće:
“31.01. je obavljen liječički pregled , svi su igrači se odazvali i svi su prošli liječničke testove. Srđan Ivaković je dobio poštedu od Uprave kluba 5 dana zbog njegove ženidbe, te zato danas nije trenirao sa nama. U planu je to da prvi tjedan priprema odradimo u Mostaru, te i odigramo jednu utakmicu zatvorenoga tipa. U drugom tjednu je planiran odlazak u jedan od kampova. Dogovori još traju pa će se uskoro više znati.  Naš se cilj zna, a to je što prije osigurati titulu prvaka i krenuti u osvajanje Kupa. Ovim putem bih i  pozvao naše navijače da nas prate i bodre kao i u prvome dijelu sezone, a mi im obećavamo maximalno zalaganje na terenu. Također bih i poželio što brži oporavak  našeme treneru  Fazlinoviću, koji zbog manjih zdravstevih problema nažalost nije sa nama, nadamo se da će već od sljedećeg tjedna biti tu.”

Današnjoj prozivci nisu prisustvovali kapiten Mostaraca Marijo Aladžič, te igrači Nermin Kahvedžić, Kristijan Radin i Mirko Hrkač , ali kako kažu oni bi već sa ekipom trebali biti od sljedećeg treninga.

Mostari su u prvom dijelu sezone od jedanaest odigranih utakmica ima isti broj pobjeda, te ih to čini i jesenjim prvacima.

U narednim danima očekuju se i nova imena u ekipi ‘Starog Grada’.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Mostar SG