Connect with us

Svijet

KAIRAT IMA NOVOG TRENERA

Na poslednjoj konferenciji za novinare, predsednik AFK “Kairat”-a  Kairat Orazbekov i novi trener kluba potpisali su ugovor na dvije godine, sa opcijom produženja na još dvije.

Novi trener Kairata Kaka (lijevo) i predsjednik kluba (desno)

Predsednik AFC “Kairat” Kairat Orazbekov:

– Na ovu odluku dugo smo čekali. Imali smo dogovor sa bivišim trenereom Kakauom, on je radio u timu od 2013. godine, za to vreme klub je osvojio dva Kupa UEFA, Super Kup, četiri Kupa Eremenko. Kakau je odličan trener, voli klub, grad, navijače. Žao mi je što je njegov ugovor došao do kraja ali razlaz je bio neophodanta, pre svega za samog Kakaua. On je kreativna osoba, on mora probati svoje sposobnosti u drugim sredinama. Ostaje naš prijatelj, on ima otvoreni ugovor, može se vratiti u klub u bilo koje vrijeme, barem kao sportski direktor.

Naš novi izbor trenera je bio veoma težak,  u uži izbor su ušlki španac Markos Angulo, brazilski trener Markus Sorath i Kaka, kao i rus Alakbarov. Od kandidata, ispostavilo se da je Kaka najbolji izbor za nas , “Kairat” je i dalje veoma poseban klub, tako da je potrebna osoba sa određenim kvalitetom. Zahvaljujem se Kaki što je pristao na naš predlog.

Glavni trener AFK “Kairat” Kaka:

– Za početak, takođe želim da zahvalim klubu i rukovodstvu za ukazanim povjerenjem, odmah sam osjetio tu porodičnu atmosferu. Prihvatam ovaj posao s velikom odgovornošću, jer imam ozbiljne zadatke ispred sebe i ja dolazim poslije trenera, kojeg svi vole i koji je u Kairatu obavio sjajan posao. Imam ogromnu motivaciju, želim da osvojim naslove i ponovo podignem status kluba u Evropi.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet