Connect with us

Reprezentacija

Marin Jukić kandidat za selektora BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je u potrazi za novim selektorom, a trener Marin Jukić jedan je od kandidata za novog selektora Bosne i Hercegovine. On bi na klupi trebalo da naslijedi Ivu Krezu, koji je nedavno podnio ostavku, zbog loših rezultata reprezentacije u kvalifikacijama za SP.

Mladi stručnjak Jukić (32) je trenutno glavni trener u FC Copyleaders iz Slovačke najjače lige, za koji nastupa golman Bekir Hodžić, a i Dino Bundavica je donedavno bio tu. Prošlu godinu su završili 3. na tabeli, a ove ulaze u play-off sa 2. pozicije. Prije godinu i po dana ovaj klub se borio za opstanak, a danas ravnopravno parira višegodišnjem prvaku Mimel Lučenecu (redovni učesnik glavne runde Lige prvaka), kojeg su nedavno i pobijedili. Bio je to prvi poraz Lučeneca nakon 4 godine u slovačkom prvenstvu. Prije Slovačke, ovaj mladi trener iz Viteza je 6 godina proveo u Olmissumu (Omiš). U Olmissumu je bio od osnivanja kluba 2015. kao igrač (2015-2018) poslije kao glavni trener U17, U19, B ekipe, asistent u seniorima i video analitičar. Sa njima je osvojio dve titule prvaka Hrvatske, Kup, 2x Superkup i ušao među 16 najboljih u Evropi. Pored toga, on je trenutno najmlađi predavač u Centru za edukaciju trenera NFSBiH, te odlično poznaje prilike u futsalu u našoj zemlji.

Marin Jukić

“Preuzimanje reprezentacije bio bi veliki izazov u karijeri za mene, jer smatram da reprezentacija BiH ima izuzetno kvalitetne igrače. S jedne strane iskusne i dokazane pojedince, a s druge strane mlade talente koji su veliki zalog za budućnost i u tome vidim najveći motiv za kandidaturu”

Našoj reprezentaciji treba hrabar stručnjak sa vizijom, znanjem i međunarodnim iskustvom, a Marin Jukić to sigurno jeste. Dokazao se u Hrvatskoj i Slovačkoj i treba mu pružiti priliku u našoj reprezentaciji.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Reprezentacija