Connect with us

FC Centar

Mulahmetović: Iznenadili smo sviju igrom i rezultatima, pa čak i sami sebe

Sarajevski Centar ove sezon u Premijer futsal ligi BiH, zasigurno je jedno od najvećih osvježenja lige. Ekipa predvođena nekadašnjim kapitenom bh. futsal reprezentacije, a sada pomoćnim trenerom bh. futsal reprezentacije, Nijazom Mulahmetovićem “melje” sve pred sobom.

Nijaz Mulahmetović zajedno sa Upravom kluba preporodio je nekadašnjeg prvaka BiH, Centra, a od ove sezone Centar zamm mC.

Sedam pobjeda i jedan poraz, rezultati su kako kažu iz tabora sarajevskog premijerligaša nisu bili očekivani.

Za sve one koji nisu upućeni, Centar od ove sezone ima novi Upravni odbor, novog predsjednika, novog šefa stručnog štaba, i novi stručni štab. Uz dosta novina u organizacijskom dijelu, stiglo je i dosta novina u igračkom, a uz novine stigli su i neki iskusniji igrači, koji su proteklih godina branili boje ove ekipe.

Amel Handžić, Emir Đuderija, Fadil Seferović, Ibrahim Hršumović, Emir Omerhodžić, Emir Sipović…, i ostali, imena su koja su proteklih 8 utakmica Centar vratili na “stare” pobjedničke slave.

Nakon 1. kola protiv, kada su Sarajlije igrali protiv Salinesa, oni ne znaju za poraz, kako u ligaškom natjecanju, tako i u Kupu BiH.

Šef stručnog štaba, Nijaz Mulahmetović govori za naš portal o novinama u klubu, te budućim planovima:

“Kao što ste i rekli nova Uprava, novi stručni štab, kao i uglavnom novi igrački kadar. U suštini ovo je jedan novi klub koji je samo zadržao staro ime, ma da nije isključeno da i to u budućnosti bude promijenjeno”, kazao je popularni Cuni na početku razgovora, te nastavio:

“Iznenadili smo sve igrom i rezultatima pa čak i sami sebe. Uspjeli smo u relativno kratkom vremenskom periodu napraviti jednu kompaktnu cjelinu koja liči na ekipu i ne zavisi od pojedinaca.”

Nijaze, u nevjerovatnoj ste seriji od 7 uzastopnih pobjeda. Kako komentarišete to?

“Da, u nevjerovatnoj smo seriji od sedam uzastopnih pobjeda. To nisu očekivali ni najveći optimisti, a ni ja sam. Raduje nas činjenica da su igrači koji nemaju previše iskustva uspjeli odgovoriti određenim zadacima, skrenuli su pažnju na sebe i sigurno da će u narednim utakmicama biti još bolji.”

Trenutno ste na vrhu tabele, s obzirom da aktuleni prvak, Mostar SG ima utakmicu manje, a već naredno kolo gostujete u Mostaru kod njih. Nadate li se potajno da možete nastaviti pobjednički niz u Mostaru?

“Trenutno smo prvoplasirani i imamo utakmicu više od Mostara SG-a, međutim nismo opterećeni tabelom. Još uvijek je prvi dio sezone, i puno utakmica je jos pred nama. Mostar SG je apsolutni favorit, ne samo protiv nas već protiv svake ekipe iz Premijer lige. Sportski je nadati se i nećemo ići sa bijelom zastavom u Mostar, ali nama će ta utakmica poslužiti da vidimo gdje smo i da steknemo potrebno iskustvo koje će nam trebati u narednim utakmicama.”

U prvenstvu je trenutno reprezentativna pauza, kako ćete je vi i vaši igrači iskoristiti?

Prvenstvenu pauzu iskoristit ćemo da osvježimo ekipu. Igrači su dobili tri slobodna dana i onda ćemo pripremati utakmicu koja će za nas biti jedna nagrada za ove dosadašnje rezultate”, kazao je Nijaz na kraju ovog razgovora.

Sarajevski Centar do kraja prvog dijela sezone očekuje teško gostovanje u Mostaru kod aktuelnog prvaka države, Mostara SG-a, te posljednje kolo domaća utakmica protiv KMF Tango.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar