Connect with us

Svijet

Najveći svih vremena? Falcao dostigao broj od 100 osvojenih titula u  karijeri.

Za 24 godine igrajući profesionalno, Falcao je osvojio 72 titule za klubove i 28 za brazilski tim.

Smatran najvećim futsalo igračem svih vremena, Falcao je pojačao mišljenje mnogih ljubitelja sporta osvajanjem 100. naslova u svojoj karijeri, u pobedi njegove Sorokabe nad Atlantikom Erechima, u Superkup Brazila.

U 40. godini, Falcao je profesionalno počeo igrati futsal  1994. godini u Korintijansu. Za 24 godine bio je u 10 različitih klubova i osovojio 72 naslova. Godine 2018, Falcao je navršio 20 godina igranja za brazilski nacionalni tim, sa 28 titula.činova na nastavnom planu i programu. Pored titula u futsalu, Falcao je bio šampion i u fudbalu na Campeonato Brasileiro Serie 2005.

Sretan sam što mi se karijera pretvorila u ove brojeve. Dostizanje ovoga nije lako, ne znam koliko je sportista to uspijelo ,bilo pojedinačno ili u kolektivnom sportu – rekao je Falcao.

Biću srećan kada se zaustavim i pogledam unazad i vidim koliko osvojio titula. Veoma sam srećan, možda isto kao i prije nego što sam postao glavna zvezda. – rekao je Falcao za GloboEsporte.com.

Broj naslova koje je osvojio ovaj brazilski as je impozantan. Prema poređenju, aktivni fudbaler u  sa najviše trofeja u svojoj karijeri je brazilac Daniel Alves noseći dres Bahije, Sevilje, Barselone, Juventusa, PSG i Brazilskog nacionalnog tima u 16 ​​sezona.

Glavni naslovi po klubovima:

Država: 13
Pokrajina: 9
Južnoamerički: 7
Liberatori: 7
Svetski klubovi: 1

Glavni naslovi sa reprezentacijom:

Svetsko prvenstvo: 2
Grand Prix: 11
Copa America: 5

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Svijet