Connect with us

FC Centar

Nijaz Mulahmetović izabran za najboljeg futsalera Grada Sarajeva

Nijaz Mulahmetović, nekadašnji kapiten futsal selekcije BiH, izabran je za najboljeg igrača Grada Sarajeva u anketi, koja je napravljena na zvaničnoj Facebook stranici FC Centar ZAMM mC.

U anketi je učestvovalo više stotina ljudi iz cijele BiH, a Mulahmetović je dobio ukupno 570 glasova, ostavivši iza sebe Anela Radmilovića (291), Aziza Turudiju (290), Dražena Novoselca (283) i Alena Lalića (231).

U izboru su se našla 34 igrača, a svi su imali priliku dati bodove petorici najboljih, po sistemu 5, 4, 3, 2, 1. Na kraju, za najboljeg je izabran Mulahmetović, koji je prestao sa aktivnim igranjem i trenutno je trener FC Centar ZAMM mC, te pomoćnik selektora u seniorskoj futsal selekciji BiH, pomoćnik selektora u juniorskoj selekciji BiH, te selektor ženske futsal reprezentacije naše zemlje.

Kao igrač, Mulahmetović je osvojio pregršt titula, noseći dres MNK Orlić i FC Centar, čiji je ujedno i dugogodišnji kapiten. Mulahmetović je, svojevremeno i dva puta proglašavan za najboljeg igrača futsala u cijeloj Bosni i Hercegovini, a broj glasova u ovoj anketi pokazuje koliko je ostao cijenjen među ljubiteljima ovog sporta.

Nakon nekoliko dana glasanja i više od 450 komentara, od čega je vas 365 dalo glasove za svoje favorite, izabrali smo najboljeg futsal igrača grada Sarajeva. Kako smo već naglasili, ovaj izbor najboljeg futsalera je nezvaničan i s obzirom na to da je organizovan na FB, ne mora biti relevantan, ali kada jedan izbor izazove više od 18.000 interakcija na FB i kada se o njemu priča danima, te natjera druge da i u ostalim gradovima pokrenu slične izbore, onda i vaši glasovi dobijaju na težini i sigurno mnogo znače.

U izboru su se našla 33 imena. Nenamjerno smo neke izostavili, jer se nismo mogli sjetiti svih futsalera, koje je Sarajevo iznjedrilo, a trudili smo se da uvrstimo sve vaše prijedloge. Bilo je tu mjesta sigurno za još igrača, ali vjerovatno bi vaš izbor bio isti.

Dakle, vas 365 ljubitelja futsala za NAJBOLJEG IGRAČA GRADA SARAJEVA, izabralo je Nijaza Mulahmetovića, kojem ste dali 570 bodova.

– Drugo mjesto, sa samo bodom prednosti, u odnosu na trećeplasiranog, pripalo je Anelu Radmiloviću, kojem ste dali 291 glas.

– Treći je, majstor malih terena Aziz Turudija sa 290 bodova.

– Četvrti je Dražen Novoselac sa 283, a peti Alen Lalić sa 231. bodom, što je ujedno i pet najboljih.

U top 10, svoje mjesto pronašli su i Nermin Kahvedžić, Zajko Zeba, Dženan Čeligija, Mirko Marvan i Faik Kolar. U obzir smo uzimali vaše glasove, koji su imali najmanje tri nabrojana igrača, a u 365 glasova, više od 350 vas je glasalo za Mulahmetovića, koji je dobio 69 puta ocjenu 5, piše na stranici FC Centar ZAMM mC.

Osim deset nabrojanih, u izboru za najboljeg igrača Grada Sarajeva još su bili: Vahidin Terzić, Slaven Novoselac, Josip Lokmer, Amel Handžić, Ermin Salčin, Emir Đuderija, Mirko Čampara, Emir Sipović, Edis Mršo, Nermin Jusić, Mevludin Ćelo Lukovac, Almir Kerla, Tarik Rašidagić, Kenan Suković, Edin Velagić, Davor Marković, Damir Gljiva, Safet Hodžić (GK), Asmir Zuko (GK), Adnan Delihasanović (GK), Eldin Hasanspahić (GK), Sedin Šahman (GK), Nedim Suković (GK) i Bahrudin Omerbegović (GK).

Izvor: Sport1.ba

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Centar