Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Predrag Rajić napustio Salines

Predrag Rajić više nije trener tuzlanskog Salinesa potvrđeno je to iz kluba.

Iskusni srpski stručnjak, Predrag Rajić i FC Salines neće nastaviti saradnju u novoj sezoni. Tuzlanski tim se zahvalio Rajiću na svemu i poželio mu sreću u novoj sredini.

Vrijedi napomenuti kako Salines zajedno sa Rajićem napušta i njegov pomoćnik Zoran Rakićević. Ova dva stručnjaka svoju karijeru nastavljaju u azerbejdžanskom prvaku Arazu.

-NAŠ “ŠEF” PREDRAG RAJIĆ NAKON 4 GODINE NAPUŠTA JARČEVE!!!

Svaki rastanak je težak, samo imaju oni što više i oni što manje bole. Ruku na srce, mi smo znali da će ovaj trenutak doći i njega smo se pribojavali i njega smo se trudili izbjeći koliko smo mogli.
No, duboko smo bili svjesni, da je stručnjaka ovog kalibra nemoguće vječno čuvati. Bio je naš trener Predrag Rajić mnogo puta na radaru brojnih ekipa, kako iz regiona, tako i iz čitave Evrope. Odbijao ih je redom, jer je bio ovdje član porodice. Sve do trenutka, kada je stigla nemoralna ponuda Azerbejdžanskog prvaka Araza. I opet se naš Raja dvoumio. Srce ga vuče ovamo, a on srčan i ambiciozan kakav jeste, želi novi izazov, želi ponovo osjetiti jedan viši nivo futsala. Koliko god nama ovo teško palo, nismo imali nikakvo moralno pravo da mu stanemo na put. Ovakve se ponude jednostavno ne odbijaju. Raja će uvijek biti uz nas. To je nama vrlo jasno. Ostavio je ovdje neizbrisiv trag. Činjenica je, da je izdigao čitav BH-futsal na jedan novi nivo, a da je bilo više sluha struke i manje prljave politike, Raja bi možda vodio našu reprezentaciju i sigurno je izvukao iz blata i podigao na jedan puno viši nivo.
Jarčevima je u ove 4 godine sve dao.
Donio je u Tuzlu prvu titulu prvaka BiH u ekipnom sportu, nakon 20 godina, 2 vice-titule prvaka BiH, juniorsku titulu prvaka BiH i još mnogo mnogo više.
Ono što će nam svima posebno faliti, je Rajina neposrednost i ljudskost. Kažu mudri ljudi, da su najveći ljudi uvijek, po pravilu i najjednostavniji. Raja je veliki čovjek u svakom smislu. To je pokazao bezbroj puta u ove 4 godine, koliko je bio sa nama.
Raju prepoznaju u čitavoj Tuzli. On se jednostavno sjedinio sa ovim gradom i ovim ljudima.
Sa Rajom nas, po drugi put, napušta i naš Zoran Rakićević, trener golmana. Ova dva odlaska će dobrano pogoditi Jarčeve, ali i našu futsal scenu.
Upravo zahvaljujući profesionalizmu ovoga dvojca, naša liga je dobila novu dimenziju. Počelo se više ulagati u futsal i u mlade snage, koje su napredovale svjetlosnom brzinom.
Faliće i Raja i Zoki!
Mi ćemo naravno ići dalje, baš kao i oni.
Ostaćemo zauvijek vezani, onim toplim, ljudskim emocijama.
Njima želimo svu sreću ovoga svijeta u nastavku karijere i da nam se nekad vrate!
Do tada će biti u našim srcima.

Raja i Zoki, hvala vam na svemu i sve nabolje!

Vaši Jarčevi, stoji u objavi Salinesa.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH