Connect with us

FC Mostar SG

Predsjednik FC Mostar SG nakon osvajanja titule prvaka: Vratili smo titulu prvaka BiH koja nam je oduzeta

FC Mostar SG u subotu je osvojio novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, četvrtu ukupno u klupskoj historiji.

FC Mostar SG novi je prvak Bosne i Hercegovine. Mostarci su u trećoj utakmici, odigranoj u Mostaru, sa 7-4 pobijedili tuzlanski Salines, te titulu prvaka BiH ekspresno vratili u Mostar.

Za naš portal nakon osvajanja titule govori predsjednik FC Mostar SG, Amel Bajgorić:

Dobio sam jedno pitanje od City TV voditelja:
“Od ove 4 titule koja vam je najdraža?”
Prva se ne zaboravlja to svi znamo, ali ipak bih ovu 4. uzeo kao najdražu iz velikih razloga!
Vratili smo titulu prvaka BIH u futasalu koja nam je oduzeta, ne shvatam iz kojih razloga, a federalna liga je odigrana do kraja!
Ne mogu da se pomirim sa tim šta smo uradili za bh. futsal, a vidjeli ste iz priloženog da se je naša reprezentacija i prvi put plasirali na Evropsko prvenstvo. Osam igrača za reprezetaciju dajemo i to u terminu kad se igraju utakmice u kojima se mi borimo za titulu prvaka. Ulog je veliki, a mi smo uvijek bili u strahu da se ne bi neko povrijedio kad nam najviše treba. Nadam se da će novo vodstvo u nogometnom savezu BIH znati ovo nagraditi na neki način! Mislim da je došlo vrijeme da se nagradi prvak BiH u futsal! Nikad nije bilo teze vrijeme za sport to svi vidimo i osjetimo, vrijeme korone kad svako ima svojih problema da preživi. Ne mogu da se ne zahvalim igračima, trenerima za ovo sto su uradili, ali pogotovo Upravi kluba koja je glavna osovina za ovo sve sto se dešavalo, takoder dobrim ljudima i našim sponzorima koji su prepoznali kavlitet koji imamo i vjerovali do kraja i kad je bilo najteže!
Ipak, ovo je veliki uspjeh da grad na Neretvi ima pravak BiH 4. put. Nadamo se da ćemo imati podršku za Ligu prvak i da će se Grad Mostar uozbiljiti oko našeg kluba koji pravi velike rezultate na našoj sceni tako i na evropskom nivou
, kaže Amel Bajgorić predsjednik FC Mostar SG za naš portal.

FC Mostar SG imaće priliku da ovu sezonu kruniše sa duplom krunom, a na tom putu im stoji gradski rival Zrinjski, koji će od naredne sezone nastupatu u Prvoj futsal ligi Federacije BiH.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Mostar SG