Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Premijer futsal liga BiH: Derbi kola u Tuzli

Pred nama su utakmice 15. kola Premijer futsal lige BiH. Najuzbudljivije biti će u Tuzli, gdje se sastaju FC Salines i HFC Zrinjski Mostar, što je ujedno i derbi 15. kola.

Premijer futsal liga BiH

Vikend koji je pred nama donosi nove uzbudljive utakmice u Premijer futsal ligi BiH. Mostarski Zrinjski ide u goste ekipi Salinesa, koju je na početku sezone napustio iskusni Srđan Ivanković. Sigurno da nas u Tuzli očekuje jedna prava futsal predstava. Utakmica između FC Salines – HFC Zrinjski odigrati će se u nedjelju, 03. marta u dvorani “Mejdan” sa početkom od 19:30 sati.

U Istočnom Sarajevu gradski derbi odigrati će posljednja ekipa na prvenstvenoj tabeli, Tango i trećeplasirani Centar. Apsolutni favorit u ovom meču je Centar, a utakmica će se igrati u nedljelju, 03. marta u dvorani “Aleksa Šantić Vojkovići” sa početkom od 16:00 sati.

Seljak iz Livna na svome terenu će dočekati ekipu Brotnja iz Čitluka. Čitlučani su prošlo kolo sa visokih 6:1, savladali Kaskadu iz Gračanice, dok je Seljak pretrpio poraz od ekipe Centra u Sarajevu. Utakmica će se igrati u subotu, 02. marta u dvorani “Dalibor Perković Dali”, sa početkom od 19:00 sati.

U Mostaru, Mostar SG “Staklorad” ugostit će KMF Beli Aneđo iz Brčkog. Apsolutni favorit u ovoj utakmici je aktuelni prvak BiH. Utakmica je na programu u nedjelju, 03. marta u dvorani “Midhat Hujdur – Hujka”, sa početkom od 17:30 sati.

Kaskada je u 15. kolu snage trebala odmjeriti sa Leotarem iz Trebinja, ali s obzirom da su Trebinjci napustili prvenstvo, Kaskada će u ovom kolu biti slobodna.


Tabela Premijer futsal lige BiH

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH