Connect with us

FC Mostar SG

Prvak BiH u problemu: Finansijska situacija nije sjajna, pripreme još nisu počele

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, FC Mostar SG, suočio se ovog ljeta sa finansijskim problemima. Tranše koje imaju dogovorene sa pojedinim subjektima nisu još uplaćene, finansijska konstrukcija je daleko od zatvorene i sjajne, a sa pripremama se još nije počelo.

Mostarci su tokom ljeta ostali i bez svih “stranih” igrača.

– Šta da vam kažem. Situacija nije baš najbolja. Finansijska konstrukcija nije zatvorena, situacija nije sjajna. Imamo neke dogovore, ali nemamo još uvijek ništa završeno. Čekamo i mi. Sve se to može promijeniti u jednom danu, ali za sada je tako. Vidite i da još uvijek nismo počeli sa pripremama, pustili smo sve igrače strance da idu, oni su u ovom trenutku za nas preskupi, jer njima pored plate moramo obezbijeđivati i dozvole, poreze. Sve to mnogo više košta nego domaći igrač. Doveli smo nekoliko novih igrača, ali pripreme još nismo krenuli. Kada ćemo, još uvijek ne znamo tačan datum, rekao je za sport1.oslobodjenje Mirsad Fazlinović, alfa i omega Mostar SG-a.

Mostarci će biti u oktobru domaćini Glavne runde Lige prvaka, a utakmice će se igrati u Jablanici. Iz Mostara su dobili obećanje od predsjednika N/FS BiH, VIce Zeljkovića da će im pomoći u organizaciji.

– Bili smo na sastanku kod predsjednika Saveza. Ovo je prvi put da nas jedan predsjednik primi i veoma smo zahvalni na tome. Predstavili smo mu plan našeg djelovanja i imamo uvjerenje da će nam Savez pomoći onoliko koliko mogu. Moramo biti iskreni i reći da je nama Savez uvijek pomagao oko Lige prvaka. Njihova pomoć i sada će nam mnogo značiti.

Premijer liga BiH kreće za nekih mjesec dana, mada još uvijek zvanične potvrde o početku lige. Mostar SG za sada nema ni trenera. Pitanje je da li će Ivan Božović ostati na klupi.

– U ovom trenutku ne znamo još ništa. Svakako da je Ivan dobrodošao u naš klub, ali za njegovu platu trenutno niko ne može dati garanciju da to možemo ispoštovati. Ukoliko bi se situacija popravila svakako da bismo voljeli da on ostane sa nama. Međutim, sve je to još uvijek neizvjesno.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Mostar SG