Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Prvak ostao bez jedinice: Stanislav Galić odlazi u inostranstvo

FC Mostar SG ostao je bez dugogodišnjeg golmana i bivšeg reprezentativca BiH, Stanislava Galića.

Ovaj iskusni čuvar mreže svoj život nastavlja u inostranstvu, pa se danas i klub zvanično oprostio od svog golmana, koji je čuvao gol aktuelnog prvaka BiH punih osam godina i učestvovao je u svim najznačajnijim uspjesima kluba iz grada na Neretvi.

– Nakon 8 sezona u dresu Starog Grada, nakon više od 250 odigranih mečeva, Stanislav Galić je odlučio svoj životni put nastaviti van granica Bosne i Hercegovine, a mi mu se iskreno zahvaljujemo za sve učinjeno u dresu Starog Grada, u ime Uprave, igrača i svih navijača, iako ne postoje riječi kojima se možemo zahvaliti na sve učinjenom. Svi znamo da je Gija u klubu bio puno više od golmana.

Stanislav Galić sa našim timom pet puta je podizao pehar prvaka Bosne i Hercegovine, a tri puta pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. U dresu našeg Kluba upisao je preko 250 nastupa. Preko petnaest puta puta se upisivao u strijelce, a najviše će nam faliti njegove asistencije, po kojima je postao poznat širom Evrope.

Još jednom, Gija, hvala za sve i znaj da si u Mostar uvijek dobrodošao, poručili su Mostarci na oproštaju od svog golmana.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH