Connect with us

FC Salines

Rajčević: Ja dolazim u ekipe samo koje imaju visoke ciljeve

Prvo pojačanje FC Salines Tuzla City, Slobodan Rajčević, futsal javnosti poznat kao Boba, govorio je za naš portal.

Reprezentativac Srbije, bivši igrač višestrukog prvaka Srbije, Ekonomca, zagreba, Nacionala…, i mnogih drugi klubova, nakon potpisa za Salines govori za naš portal.

Slobodane, predstavite se našim navijačima. Ko je Boba, i gdje je Boba sve igrao?

“Ja sam Slobodan Rajčević, mnogi me znaju kao Boba. Počeo sam da igram futsal u rodnom Zrenjaninu (KMF Sas). Zatim sam igrao u jednom od najboljih ekipa na našim prostorima, Kmf Ekonomcu, pa me je put dalje vodio u Azerbejdzan, Liban (klub Mayadeen), pa sam zatim igrao u Temisvaru, te Zagrebu, da bi se potom opet vratio na godinu i po dana u Ekonomac. Zatim sam se vragio u Liban (ovog puta je klub bio Bank of Beirut).”

Kako je došlo do transfera u Salines? Šta te to privuklo u Premijer futsal ligu BiH?

“Do transfera je došlo preko trenera Rajića. Volim sa njim da radim i takođe sam voleo i da igram sa njim dok je bio igrač. Pratio sam cele godine dešavanja i rezultate u klubu. Kluba me najviše potseća na viziju Ekonomca, odnos i posvećenost ljudi u klubu.”

Koji su tvoji/vaši ciljevi sa Slalinesom?

“Ja dolazim u ekipe samo koje imaju visoke ciljeve. Ciljevi su da se što bolje pokažeml u Evropi jer je to prva godina kluba u evropskim takmičenjima. Naravno, da domaće prvenstvo i kup su prioritet.”

Kako komentiraš konkurenciju?

“Mostar je ozbiljna ekipa, ali ne znam u kom sastavu će igrati naredne godine. Ostale ekipe su tvrde, ali izdvojio bi samo nas i Mostar.”

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

Premijer liga

PosClubPWDLFAGDPts
1FC Salines5410308+2213
2FC Mostar SG4400234+1912
3MNK Brotnjo43012815+139
4FC Centar43012011+99
5MNK Kaskada51221520-55

More in FC Salines