Connect with us

HFC Zrinjski

Teško financijsko stanje u Zrinjskom, upitan nastavak prvenstva

HFC Zrinjski, osvajč Kupa BiH u sezoni 2018/2019 pred sami finiš sezone doživio je potpuni šok. Igrači su odlučili stupiti u štrajk zbog neispunjenih uslova Uprave kluba prema njima, te tako svoju misiju, prvo mjesto u prvenstvu završili već u polufinalnu Play-offa.

HFC Zrinjski Mostar

HFC Zrinjski na početku sezone 2018./2019. jasno je dao doznanja da je njihov cilj u sezoni 2018/2019 dupla kruna. To nije ostvareno, a razlog je financijski problemi koju su zadesili Upravu kluba, koja nije mogla ispoštovati igrače, koji su u finišu sezone stupili u štrajk, te je HFC Zrinjski svoju misiju osvajanja prvenstva BiH završio u polufinalnu Play-offa.

Za naš portal govorio je jedan od članova Upravne HFC Zrinjski, koji nije krio kako je stanje u klubu izrazito teško, te ukoliko se ne pojave neki sponzori da će klub biti doveden u situaciju da ne igra sezonu:

“Svi znamo šta nam se desilo pred sami kraj sezone. Nažalost financijski problemi su nas zadesili, pa su igrači odlučili stupiti u štrajk, a mi smo na sve načine pokušali da to riješimo, ali nismo uspjeli, te se desilo da svoju sezonu završimo u polufinalnu Play-offa, što niko na početku sezone nije zamišljao.”

“Što se tiče nove sezone u Premijer futsal ligi BiH, upitan je naš nastup. Klub trenutno prolazi kroz teško financijsko stanje, a ukoliko se ne pojavi neki sponzor koji bi bio spreman podržavati nas, mi ne možemo obećati da ćemo nastaviti takmičenje.”

“Želio bih se ispred HFC Zrinjski zahvaliti vama i vašem portalu na svemu što činite za futsal u BiH, a i HFC Zrinjski, ja se nadam da ćemo i u narednoj sezoni surađivati, vjerujem da će se mostarski div probuditi iz ove noćne more.”

Napominjemo da je HFC Zrinjski u sezoni 2018/2019 stigao do pehara pobjednika Kupa BiH.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in HFC Zrinjski