Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Veliki derbi u Mostaru, Kaskada domaćin Sarajevu, Policajac u Gornjem Vakufu/Uskoplju

Vikend pred nama donosi nova uzbuđenja u Premijer futsal ligi BiH. Veliki derb, derbi prvog dijela sezone, u Mostaru će odigrati Mostar SG i Salines.

Foto: bljesak.info

Vikend koji je pred nama donosi utakmice 3. kola Premijer futsal lige BiH.

Zasigurno da će najzanimljivije biti u Mostaru gdje će Mostar SG biti domaćin, tuzlanskom, Salinesu – koji nakon dva odigrana kola ima 3 osvojena boda. Kod Mostaraca je situacija drugačija. Mostarci imaju 100% učinak nakon uvodna dva kola – 6 bodova. Utakmica je zakazana za subotu, a igrati će se u terminu od 19.30h, a ljubitelji futsal će ovaj derbi moći pratiti u Viber grupi našeg portala. Realizator prenosa je mostarska City TV BiH.

GFC Sarajevo u 3. kolu putuje u Gračanicu. Sarajlije u dva odigrana kola imaju 6 bodova, dok je kod Kaskade situacija nešto drugačija. Gračanlije imaju 3 osvojena boda. Oni su u 1. kolu pobijedili na svome terenu Bosnu Kompred. Utakmica će se igrati u nedjelju od 20.00 sati.

HFC Zrinjski u Mostaru će ugostiti MNK Bosna Kompred. Obje ekipe nakon uvodna dva kola nemaju osvojenih bodova. Utakmica se igra u subotu od 19.30h u SD Bijeli brijeg.

MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja će po prvi put u sezonu 2020/2021 igrati na svome terenu. Oni će u 3. kolu biti domaćini KMF Policajac, koji nakon dva odigrana kola ima maksimalan broj bodova – 6. Sloga u prva dva kola nije uspjela upisati niti jedan bod, te će sigurno na svome terenu pokušati osvojiti prve bodove protiv neugodnih Banjalučana. Utakmica je zakazana za subotu u 17.00 sati.

Seljak iz Livna na svome terenu ugostit će Brotnjo iz Čitluka. Obje ekipe nakon dva odigrana kola imaju po 3 boda, a termin utakmice još uvijek nije poznat.

Utakmice Mostar SG – Salines, Seljak – Brotnjo, Sloga – Policajac moći ćete uživo pratit u Viber grupi našeg portala.

Također, vrijedi istaknuti kako nakon 3. kola slijedi reprezenativna pauza od 15-ak dana, te će u tom periodu tereni u Premijer futsal ligi BiH mirovati.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH