Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Crnalić: Nisam imao dilemu kada je stigao poziv Sloge

MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja je odmah po završetku sezone napravila trenersku rokadu. Umjesto dosadašnjeg trenera, Sefira Gvozdena, na mjesto trenera je stigao Enez Crnalić, dobro poznato futsal ime Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za sport1.oslobodjenje portal trener Crnalić ističe da nije imao dilemu da li će preuzeti ekipu nakon što je razgovarao sa klupskom upravo.

– Saradnja se dogodila poslije odlaska gospodina Gvozdena, bivšeg trenera. Predsjednik kluba je htio razgovarati o saradnji i nakon nekoliko dana i pregovora lako smo se dogovorili. Ciljevi su nam se podudarili. Nakon razgovora nisam imao nikakvu dilemu da li da prihvatim poziv, jer stvarno ne bih preuzeo ekipu kojoj je cilj samo opstanak. Čekao sam ekipu sa ambicijom i sretan sam što je to baš Sloga, koja je zdrav klub iz zdrave sportske sredine koja iz godine u godinu želi napredovati, rekao nam je Enez Crnalić.

Crnalić ističe da je i u vrijeme dok nije bio uključen u Premijer ligu pratio, te da poznaje sve igrače i ekipe.

– Premijer ligu pratim, naravno. Poznajem sve ekipe i igrače, a naročito ove što su mi bliže i koje sam utakmice uživo gledao. Veliki broj prenosa na nekoliko televizija nam omogućava da budemo u toku, tako da sam upoznat sa kvalitetom i svoje ekipe, ali i kompletne lige.

U svojoj trenerskoj karijeri ovaj mladi stručnjak je radio u Sofiću iz Konjica u Premijer ligi, a nakon toga i u Mostarskim kišama.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH