Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Kiša golova obilježila posljednje kolo, Radnik sa prvog mjesta u playoff

Na pet utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuta su čak 63 i gola. 

Posljednje kolo ligaškog dijela sezone donijelo je rasterećene utakmice gotovo svih aktera, a kakva-takva uzbuđenja vidjeli smo tek u Čitluku gdje su igrali Brotnjo i Salines, a i tu smo vidjeli deset pogodaka, 6:4.

Brotnjo je jurio pobjedu koja bi im donijela najslabiju ekipu u play outu, Doboja, i to su i ostvarili, mada se SAlines iako bez ikakvog rezulatskog imperativa nije lako dao. Tri gola je dao Tomislav Vučić, a strijelci su još bili i Mateo Topić, Dario Penava i Petar Miličević. Za Salines, po gol su dali Admir Čorhodžić, Benjamin Smajić, Ahmed Kadić i Miloš Radujković.

Mostar SG je sa ubjedljivih 13:1 savladao Sarajevu u gostima, iako je malo šta slutilo na takvu katastrofu domaćih. Bili su oslabljeni domaći, branio je veoma dobro u prvom poluvremenu mladi Kerim Salihović, ali na kraju Mostarci ipak postižu 13 golova. Bilal Jelić je postigao tri gola, po dva su dodali Marijo Aladžić, Samir Gosto, Srđan Ćatić i Vedad Subašić, dok su po gol dodali Nermin Kahvedžić i Duje Medak. Jedini gol za domaće je dao Berin Torlaković.

Radnik MD Shop sa prvog mjesta ide u doigravanje i imaće prednost domaćeg terena kroz čitav play off. Bijeljinci su večeras savladali Slogu sa 12:4. Po dva gola su dali Dejan Pavlović, Davor Arnautović, Mirko Marinković i Vladimir Džombić, dok su Jović, Odžaklić, Pavić i Ružičić bili strijelci po jednom. Za Slogu, Erdin Milanović je postigao dva gola, a po gol Emir Milanović i Admir Zukan.

Konjic je u utakmici koja apsolutno ništa nije odlučivala savladao Doboja 10:2. Po dva gola su dali Emir Mustafić, Dejan Kovačević, Seid Omerović i Emelin Murtić, jednom je strijelac bio Amir Baručija, a autogol je postigao Milan Radulović. Za goste su strijelci bili Slaven Ristić i Milan Radulović u pravu mrežu.

Desetku je postigla i Hercegovina protiv Slobode Kompred. Bilo je 10:1. Strijelci su bili Zvonimir Ćavar dva puta i po jednom Peko, Grbešić, Mikulić, Palac, Kolobarić, Marić, Čolak, Kvesić. Jedini gol za Tuzlake je dao Rahmanović. 

Radnik i Mostar SG su slobodni u četvrtfinalu play offa. Salines igra protiv Sloge, Sarajevo protiv Hercegovine. U play outu Brotnjo ide na Doboj, a Sloboda Kompred na Konjic. Igra se na dvije dobijene utakmice.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH