Connect with us

Premijer futsal liga BiH

Remi Bosne Kompred i Policajca, nakon utakmice sudije dobile prijetnje po život

Futsaleri Bosne Kompred i Policajca remizirali su u utakmici 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu ove utakmice.

U 22. minuti Bosna Kompred dolazi do vodstva golom Zijada Ramića. Sve do 32. minute bio je taj rezultat, a onda Mehmed Ramić postiže autogol za 1:1. Potpuni preokret gostima donosi Dejan Trifković u 33. minuti utakmice. Domaći vraćaju egal u 37.minuti kada Eldin Hadžialjević donosi radost.

Imali su domaći probleme sa faulovima u drugom poluvremenu, napravili su ih sedam, a kazneni udarac u 38. minuti je u gol pretvorio Dragoslav Vučić i ponovo je doveo domaće u vodstvo. Ipak, u posljednjim trenucima, Mehmed Ramić pogađa i donosi bod Bosni Kompred.

Zanimljivo, Policajac je u prva dva kola igrao protiv dva tuzlanska kluba i u oba meča je remizirao 3:3.

Nakon utakmice došlo je i do nemilih scena na parketu tuzlanskog “Mejdana”. Kako je u svom kratkom opisu incidenta napisao delega Nemanja Jović jedna osoba je ušla sa tribina na parket i prijetila po život sudijama Amiru Omerbašiću i Emilu Huskoviću. Ista je to nastavila i u službenim prostorijama kluba.

– Nakon završetka utakmce, sa tribina jedno lice ulazi na teren te upućuje prijetnje po život i tijelo službenih lica. Nakon čega su se službena lica u pratnji obezbjeđenja uputila u prostoriju u koju su smješteni. Nakon ulaska u prostoriju isto lice je ušlo u prostoriju i nastavilo sa prijetnjama službenim licima. Službena lica i igrači domaćeg kluba ponašali su se korektno i stali u žaštitu službenih lica, stoji u kratkom opisu incidenta dostupnom u Comet sistemu, a svakako da će u dopunskom izvještaju Jovića biti mnogo više detalja.

BOSNA KOMPRED – POLICAJAC 3:3 (0:0)
Dvorana “Mejdan”
Gledalaca: 120
Sudije: Amir Omerbašić (Sarajevo) i Emil Husković (Mostar)
Strijelci: 1:0 Z. Ramić 22, 1:1 M. Ramić 32ag, 1:2 Trifković 33, 2:2 Hadžialjević 37, 2:3 Vučić 38 (10m), 3:3 M. Ramić 40
Žuti kartoni: –

BOSNA KOMPRED: Čizmić, Hadžialjević, M. Ramić, M. Hodžić, Spahić, B. Hodžić, Z. Ramić, Idriz, Smajlović, Bundić, Zulić, Budaković, Fehratović, Okačić

POLICAJAC: Stanivuković, Vučić, Pavlović, Trifković, Verić, Radović, Stojanović, Đukarić, Maksimović, Zoranović, Savić, Glamočić

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in Premijer futsal liga BiH