Connect with us

FC Salines

Zašto je Salines zapravo podigao tužbu protiv gradskog rivala: Konačnu odluku o svemu donijeće sud

FC Salines danas je, prema saznanjima portala sport1.oslobodjenje, podigao tužbu protiv gradskog rivala Bosne Kompred.

Nakon polufinalne utakmice play offa između FC Salines i MNK Bosna Kompred digle su se tenzije.

Trener i predsjednik Bosne Kompred, Mirsad Ovčina za sportsport.ba dao je izjavu u kojoj kaže: Nedopustivo je da se nama prijeti u Mejdanu, najviše me zaboljelo dizanje tri prsta.

Ovčina je kazao kako je kapiten Salinesa, Slobodan Rajčević, bivši reprezentativac Srbije prema članovima Uprave kluba Bosne Kompred pokazao “tri prsta” što označava provokaciju.

U prilogu vam donosimo kompletan intervju Mirsada Ovčine koji je dao za portal sportsport.ba:

-“Kao trener MNK “Bosna Kompred” želim da razjasnim nekoliko stvari povodom sinoćnjih nemilih scena na utakmici protiv Salinesa. Prije nego što počnem svoje izlaganje, želim da uputim svima veliko izvinjenje povodom svojih burnih reakcija na sinoćnjoj utakmici. Svjestan sam da je takvo ponašanje nedopustivo i spreman sam da snosim eventualne sankcije. Međutim, moram da naglasim da je mnogo razloga koji su me naveli da burno reagujem.”, rekao je Ovčina te nastavio :

“U subotu kada se trebala odigrati utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja moram da naglasim nije odigrana isključivo zbog propusta domaćina. Moja ekipa sa tim nema apsolutno ništa.

“Istakao bi u subotu izuzetno nekorektno ponašanje kapitena Salinesa Slobodana Rajičevića koji mi se obratio tada slijedećim riječima: “Doći ćete u srijedu ovdje, vidjećete šta će vam se desiti”.

“Nije nevažno u ovoj priči da napomenem da u ekipi Bosna Kompreda igraju svi igrači iz Tuzle. Našim roditeljima su se od plate odbijala novčana sredstva za izgradnju Mejdana, tako da je nedopustivo da nama neko prijeti u Mejdanu. Moram da dodam da nisam reagovao tada na njegove riječi, te sam ga zagrlio i mirno mu rekao da on kao kapiten ekipe može biti ljut samo na upravu svog kluba, zbog toga što nisu obezbjedili uslove za odigravanje utakmice. Nakon što su sudije obznanile da se utakmica neće odigrati, nijedan igrač niti član uprave Salinesa nije želio da se rukuje sa nama, iako sam ja lično išao prema Radanu Divkoviću službenom predstavniku Salinesa u želji da se pozdravim sa njim. Umjesto pozdrava grubo su nas istjerali iz dvorane pod opaskom da oni žele da odrade trening, jer je to njihov termin.”, rekao je Ovčina te nastavio:

“U sinošnjoj utakmici ponovo ekipa FC Salinesa nije imala doktora , kao ni fiziotarapeuta, a bez doktora na klupi domaćina po propozicijama nisu obezbjeđeni uslovi za odigravanje utakmice. O svemu smo prije brifinga uredno obavjestili delegata utakmice kao i sudije, te službenog predstavnika FC Salines. Očekujemo epilog u vidu pokretanja disciplinske komiteta za takmičenje Nogometnog saveza povodom ovog propusta.

“Međutim stvar koja me nejaviše zabolila u sinošnjoj utakmici je činjenica da je kapiten Salinesa Slobodan Rajčević prilikom slavlja pogotka za 4:1 (strijelac Kocić), podizao tri prsta prema delegaciji našeg kluba. Među članovima delegacije je i počasni predsjednik našeg kluba Midhat Ferhatović, legenda EX-Xu i bh. futsala, prvi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine te čovjek čije je zdravlje narušeno. Nakon te provokacije njemu je odmah pozlilo, te sam zbog toga burno reagovao.

“Želim da obavjestim javnost i sve ljude u bh. futsalu da je šest premiejrligaških ekipa poslalo zajednički dopis Nogometnom savezu BiH vezano za doktorsku licencu Roberta Cukijatija, kojeg su predstavnici FC Salines, tokom cijelog prvenstva predstavljali kao doktora ekipe, a gospodin Cukijati nije doktor nego fiziotarapeut. Ovaj podatak je provjeren u u lječničkoj komori Tuzle. Na savezu je da istraži ovu malverzaciju i da donese kaznu proporcjonalnu težini prekršaja.”, rekao je u jednom dahu Ovčina te nastavio dalje:

“Pošto sam ja navikao da za sve propuste Salinesa kriva moja malenkost, želim da dodam i slijedeću stvar. Prema propozicijama futsal lige svaka ekipa na jednoj utakmici smije imati prijavljena tri stranca. U ekipi Salinesa to su sinoć bili Rajčević i Kocić (Srbija) i Thiago (Brazil). Postoje osnovane sumnje da je u ekipi domaćina sinoć nastupio još jedan stranac, a riječ je o Draganu Tomiću.

U comet sistemu, Tomić je zaveden da je rođen u Banja Luci, a mi imamo saznanja da je rođen u Temerinu u Srbiji. Naravno i o ovome smo obavjestili naš savez jer nam je želja da se igra čist i fer play futsal, da se sve malverzacije u sportu iskorjene. Još jednom se izvinjavam svima na svom ponašanju,” završio je svoje izlaganje Ovčina, kazao je Ovčina u razgovoru za sportsport.ba.

Nakon intervjua trenera Bosne Kompred, oglasili su se iz FC Salines, službenim saopštenjem za portal sport1.oslobodjenje.ba. Oni su stali u odbranu svoga kapitena, a kako kažu njihov kapiten je pokazao “akciju” koju je njihov tim trebao igrati poslije postignutog pogotka.

Saopštenje tuzlanskog Salinesa za sport1.oslobodjenje vam donosimo u nastavku:

Iako nismo imali namjeru oglašavati se na nebulozne izjave trenera i predsjednika MNK Bosna Kompreda, izuzetno nas je zabolilo brutalno vrijeđanje našeg kapitena Slobodana Rajčevića i našeg kolektiva! Ponosni što smo multinacionalni kolektiv, koji baštini sve najbolje u ljudima, izuzetno smo uznemireni sa jeftinim politikanstvom i licemjerstvom kreatora saopćenja. Detalj kada Boba pokazuje svojim momcima kako da postave odbranu, a pri tome je čak okrenut prema našoj klupi, zlonamjerno je isķorišten kao detalj koji je tobože isprovocirao naše goste. Strah nas je sada iskreno da su zdravstveno ugroženi kada vide jato kokoški, jer zaboga, one hodaju na famozna 3 prsta. Ali raduj se nacijo ovome, u Prvaku ima Srbijanaca, Hrvata, Bošnjaka, Bosanaca, Jugoslovena, Azerbejdžanaca i Brazilaca koji atakuju na osjetljivu jetru naših formalnih baštinika multi-kulti. Za ovo blaćenje i laži ide tužba nadležnom sudu u Tuzli. Ovo shvatite krajnje ozbiljno jer samo TUŽBA može stvari istjerati na čistac! Za kraj samo ćemo jedno istaknuti. Kada se pozivate na izvor koji se zove “wikipedia”, budite spremni da vam se to vrati u glavu. Citirat ćemo visokog dužnosnika N/F Saveza BiH, koji je nakon salve primitivnih uvreda i prijetnji službenim licima, kratko procijedio: ” Ovakvim ljudima poput M.O. nije mjesto u BH futsalu. Oni pripadaju mračnoj prošlosti” Pametnom dosta, poručuju iz FC Salines u saopštenju koje nam je proslijeđeno, stoji u objavi portala sport1.osobodjenje.ba!

Pokušali smo dobiti izjavu od kapitena Salinesa, Slobodana Rajčevića, ali Rajčević je rekao kako ne želi komentarisati komentare prostih ljudi:

Ne zelim da dajem nikakvu izjavu. Pokrenuta je tuzba protiv njega. Svako pametan ce pogledati video i videti sta je prava istina i da nema veze sa provokacijom. Tako da ne zelim da komentarisem komentare prostih ljudi, kaže Rajčević.

Jutros je FC Salines podnio tužbu protiv pomenutog kluba i trebera, a o svemu će konačnu odluku donijeti sud.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Salines