Connect with us

HFC Zrinjski

ZRINJSKI POTOPIO ŽELJEZNIČAR

Vidno rasterećena ekipa HFC Zrinjski je više nego uvjerljivo savladala davljenika MNK Željezničar sa čak 7:0 u okviru 19.kola PFL ,koja je odigrana večeras u Mostaru pred stotinjak gledalaca. Istakao se Mario Mikulić sa tri postignuta gola u prvom poluvremenu.

Željezničar je u uvodnim minutama imao nešto više prilika, dok je domaćin imao veći posjed lopte. Ipak Zrinjski je poveo u 7. minuti preko Mikulića, koji je uspješno završio jednu dobru akciju. Par minuta nije bilo golova, a onda se Raguž odlično snašao u 13. minuti kada je svojom slabijom lijevom nogom lijepo zabio za 2:0. U istoj minuti odbrana Želje je opet kapitulirala nakon dobre kontre Zrinjskog, u duelu 1 na 1 s golmanom zabio je Mikulić. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U 22. minuti Mikulić je opet dobro istrčao jednu kontru te je na asistenciju Drežnjaka zabio za 4:0. Sušac je u 26. minuti sam započeo odličnu akciju, odigrao je dva dupla pasa sa suigračima i na kraju je zabio za 5:0. Konačno je gol dočekao i Livaja, koji je završio dobro akciju na asistenciju Sušca (6:0). U zadnjoj minuti susreta svoju dobru igru pogotkom je okrunio i Sarić (7:0).

Zrinjski u sledećem kolu igra derbi protiv Centra u Sarajevu, a  Željezničar dočekuje Tango. Zrinjski je ovom pobjedom preskočio Centar i trenutno zauzima treće mjesto, dok je Željo sebi zakomplikovao situaciju i nalazi se tek na desetom mjestu.

ZRINJSKI-ŽELJEZNIČAR  7:0  (3:0)

Zrinjski: Skuhan, Drežnjak, Suton, Sesar, Sarić,Sarajlić,Raguž, Sušac, Bevanda, Livaja, Mikulić

Željezničar:Demirović,Marković, Ajanović, Džafo, Hodžić, Miletić, Zahirović, Karić, Kapetanović, Salčin,Imamagić

GOLOVI

1:0 Mikulić 7. min

2:0 Raguž 13. min

3:0 MikUlić 14. min

4:0 Mikulić 22. min

5:0 Sušac 26. min

6:0 Livaja 36. min

7:0 Sarić 40. min

 

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in HFC Zrinjski