Connect with us

FC Mostar SG

Galić: Mislim da smo proteklih sezona dokazali da smo najbolja ekipa u ligi

Reprezentativni golman, te član akutalnog prvaka BiH, ekipe Mostar SG ‘Staklorad’, Stanislav Galić, pričao je za naš portal o prvom dijelu sezone, pojačanjima koja su stigla u klub, konkurenciji, kao i ciljevima u drugom dijelu sezone.

Stanislav Galić

Vaša ekipa imala je nešto lošiji početak u Premijer futsal ligi BiH, ali na kraju ste pokazali silu, te sezoni završili na prvom mjestu. Možete li nam nešto kazati o prvom dijelu?

“Nakon lošijeg ulaska u sezonu, što je uzrokovala Liga prvaka, a po meni još veći problem su bile povrede, imali smo dva kiksa. Polako kako je odmicalo prvenstvo igrači su se počeli vraćati, a s tim je došla i željena forma. Kad smo u formi mi se pitamo za sve na terenu. Prvo mjesto je izboreno u zadnjim kolima i ostvaren je cilj pred drugi dio sezone, a to je prvo mjesto.”

Ekipu su napustila dva igrača, Stefan Rakić i Victor Hugo, ali kao njihova zamjena došao je iskusni Jovan Lazarević. Možemo li očekivati još koje pojačanje u vašim redovima?

“Ja bih se prije svega zahvalio Stefanu i Hugu na doprinosu u ekipi i poželio im puno sreće u nastavku karijere u njihovim novim klubovima. Lazarević je došao kao pojačanje i zamjena za igrače koji su nas napustili. Nadam se da će se što prije uigrati s ostatkom ekipe i doći do forme, a mislim da će u zadnjim danima prijelaznog roka doći još jedno vrhunsko pojačanje na kojem Uprava radi, ma da ne bih puno o tome sad, to prepuštam stručnom štabu i Upravi.”

I za kraj ovog intervjua, šta mislite može li vam neko od konkurencije pokvariti planove u prvenstvu i kupu?

“Ja mislim da smo dokazali proteklih sezona da smo najbolja ekipa u ligi. Mi se ne opuštamo ni ove sezone, a svojim radom i igrama ćemo nastavit u istom ritmu i mislim da sve zavisi o nama, te da ćemo i u ovoj sezoni uzeti prvenstvo, a ni u kupu ne bježimo od uloge favorita.”

Napominjemo da nastavak Premijer futsal lige BiH počinje 19. januara, a FC Mostar SG ‘Staklorad’ u 10. kolu gostuje kod Tanga. Taj meč je na rasporedu tek 6. februara.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in FC Mostar SG