Connect with us

KMF Leotar

ZVANIČNO: Leotar istupa iz Premijer futsal lige BiH!

KMF Leotar iz Trebinja napušta Premijer futsal ligu BiH, potvrđeno za 4plus1.ba

KMF Leotar

Nakon što smo sinoć najavili da će trebinjski klub napustiti takmičenje u Premijer futsal ligi BiH, danas je stigla i zvanična potvrda na adresu našeg portala.

Na hitnoj sjednici održanoj danas u Trebinju, kojoj su prisustvovali rukovodstvo KMF Leotar, kapiten Miljan Vico, predstavnici Sportskog društva Leotar, sponzori i navijači, donešena je jednoglasna odluka da klub istupi iz Premijer futsal lige BiH.

Kako ističu iz KMF Leotar, kap koja je prelila čašu je sinoćnja utakmica 12. kola Premijer futsal lige BiH u Mostaru protiv Zrinjskog u kojoj su Trebinjci poraženi rezultatom 4:2, i to u finišu susreta, nakon dobijena dva crvena kartona.

U nastavku pogledajte kompletno saopštenje KMF Leotar koje je stiglo na našu adresu (autor teksta je KMF Leotar, ništa nije prepravljano):

Na hitnoj sjednici uzeg rukovodstva kluba,kapitena,predstavnika opstine grada Trebinja ,predstavnika Sd Leotar ,sponzora i navijača donjeta je jednoglasna odluka da se zvanično istupi iz premijer lige BiH.Desavanja koja su se desila u Mostaru je kap koja je prelila i tako punu čašu od početka prvenstva gdje se ova liga igra za sudije i polupismene delegate koji završe jednodevni kurs i postanu službena lica lijepo zaradjujući a da do tada nisu nikada pogledali futsal utakmicu ,čast izuzecima.
Krenut će mo redom samo od drugog dijela prvenstva gdje na tri utakmice smo u najmanju ruku pokradeni a u Mostaru masakrirani.
U tri utakmice nam je dosudjeno 28 faulova , svaku utakmicu smo u bonusu ,2 crvena kartona i pregršt žutih kartona .
Na utakmicama protiv Brotnja i Zrinjskog dobivamo crvene kartone u 38 min gdje direktno se utice na krajnji ishod utakmice.gdje u Sarajevu se sudi u najmanju ruku tendeciozno sto smo dobili i potvdu od nadležnih koji su gledali sporene situacije.
Utakmica u Mostaru je potvdila sve naše sumlje da smo ove godine predoredjeni za selidbu u niži rang .što uzgred nije nikakva sramota ali na ovakav način nećemo dopustiti da se igraju sa klubom,zdravljem ,suzama igrača i našom tradicijom koja traje 30 godina.
Isključiti našeg najboljeg igrača u toj utakmici radi banalnog auta u 38 min ,dodjeliti ciljano kapitenu 3 žuti karton ,neštiteći naše igrače od kojih je jedan završio u kliničkom centru Mostar radi preloma prsta a drugi u domu zdravlja u Trebinju nije slučajno,pred odlučujuće utakmice za opstanak,gdje se delegat fizički upušta u fizički sukob sa našim igračima i upravom a obavlja dužnost službenog lica još jednom kažemo da nije slučajno.Kontrolori i ocjene sudjenja u našoj ligi nepostoji,tako da je sudijama sve dozvoljeno,bez obzira šta su radili ili neuradili na pomenutim utakmicama,mogu dati tri gola npr i da sude sledeće kolo ,mislimo da je to van svake pameti. Možda je to zato što su pojedinci naučili da vode službena lica na ručkove, večere i davanje poklona što mi nemožemo jer imamo ubjedljivo najmanji budžet u ligi,što treniramo u 15 sati, što na put idemo sa jednim sendvićem ili što smo najudaljeni pa im više muka putovati,što igrači igraju bez pare dinara,što provodime vikende bez najdražih osam mjeseci, putujući po 6-7 sati u prosjeku u jednom pravcu …neznamo ali znamo da ove situcije su dobro izrežirane.
Ime kluba i ponos koji se gradio godinama u koje su upisana mnoga velika imena sporta ,nažalost neki nisu više medju nama, neće dozvoliti da se neko igra sa tim a koji uzgred traje jedno ljeto ili manje. Za to smo donjeli ovu nepopularnu odluku jednoglasno radi zaštite kluba,tradicije , igrača i napretka futsala da se drugim klubovima i ljudima koji vode klubove nebi dešavalo ovo što se dešava nama.


KMF LEOTAR

Trebinjska ekipa nakon 12. kola Premijer futsal lige BiH zauzima pretposljednje, 9. mjesto na tabeli, sa 9 osvojenih bodova, bodom manje od osmoplasirane ekipe i mjesta koje ostavlja klub u eliti. Pogledajte tabelu na ovom linku.


Pridružite se našoj Viber zajednici i pratite sva dešavanja iz svijeta futsala u BiH i šire klikom na označeno polje ispod.

Facebook Comments
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Facebook

More in KMF Leotar